CJG-Breda

CJG Breda

Opvoeden en opgroeien, praat er over!

Opvoeden en opgroeien praat eroverOpvoeden is een leuke en uitdagende taak die ouders meestal goed afgaat. Toch kan opvoeden ook lastig zijn. Als ouder kom je soms dingen tegen waarmee je je geen raad weet. Wat doe je als je kind ’s avonds niet wil slapen? Hoe ga je om kinderruzies? Jullie gaan scheiden, hoe vertel dat aan je kind?

Vragen over opvoeden horen er bij. Toch is het fijn als je hiermee terecht kunt bij iemand die met je meedenkt of deskundig advies geeft. Dit kan iemand uit je omgeving zijn. Een ervaren ouder, of de leerkracht van school. Als zij je vraag niet kunnen beantwoorden, kun je bij de School-CJG-er terecht. Vanaf komend schooljaar zal Lotte Verwijmeren dit overnemen van Chantal Hendrickx.

Lotte Verwijmeren_CJG Rietvink

Lotte: ‘Als je vragen of zorgen hebt over opvoeden of ouderschap, kun je bij mij terecht. Ik luister goed naar wat er speelt en samen zoeken we naar een oplossing die in jouw of jullie situatie het beste past. Soms geef ik tips of informatie waarmee je zelf verder kunt. Als het nodig is, biedt ik ondersteuning voor korte of langere tijd. Of ik verwijs ik je door naar passende zorg.’

Spreekuur
Je kunt bij Lotte terecht tijdens het spreekuur.
Elke dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur.
Voor een afspraak buiten het spreekuur om kun je haar mailen.
lotte.verwijmeren@cjgbreda.nl
Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag
 
Speciale zorg
Het kan zijn dat er meer aan de hand is en een kind of gezin speciale zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld als er vermoedens zijn van een ontwikkelingsachterstand, autisme of andere problematiek. Ook hiervoor kun je bij Lotte terecht. Zij zoekt samen met jou welke zorgaanbieder je hiermee het beste kan helpen. Voor deze zorg heb je een beschikking nodig. Hierin staat om welke zorg het gaat en voor hoe lang. Als ouder kies je zelf een zorgaanbieder. Lotte kan je hierbij ondersteunen. Ook bij het zorgtraject dat hierop volgt.

CONTACT! – Opvoedweek 2016

Contact is het thema van de Opvoedweek 2016 die plaatsvindt in de week van 3 tot en met 7 oktober. Ook dit jaar organiseert CJG Breda weer verschillende activiteiten bij jou in de wijk. Zo kun je een ‘High Five-diner voor twee winnen’ en het spel ‘Schatten van ouders’ spelen. Win een High Five-diner voor twee

Wil jij je zoon/dochter/vader of moeder een High Five geven? Vertel ons waarom en win een diner voor twee bij de Rooi Pannen op 6 oktober. Dit doe je door uiterlijk 2 oktober een mail te sturen naar: prijsvraag@cjgbreda.nl. Kinderen vanaf zes jaar en hun ouders kunnen deelnemen. De winnaars worden op 3 oktober bekend gemaakt. Speel het opvoedspel: ‘SCHATTEN VAN OUDERS’ Kun jij het woord bedtijd tekenen? Of een hangplek uitbeelden? Wat is jullie beste gezinsgrap? En durf jij te vertellen wat jij je grootste opvoedblunder vindt? Laat je verrassen door dit nieuwe spel voor ouders van jonge en puberkinderen. Op www.cjgbreda.nl/opvoedweek kun je lezen waar je het spel bij jou in de wijk kunt spelen. CJG Breda Voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien kun je terecht bij de School-CJG-er van CJG Breda. Op jouw school is dit: Lotte Verwijmeren e-mail: lotte.verwijmeren@cjgbreda.nl Hoe groot of hoe klein je vraag ook is, de School-CJG-er zoekt samen met jou naar oplossingen die voor jou en in jouw situatie werken, zodat je zelf weer verder kunt.

CJG Breda is telefonisch bereikbaar op 0800 – 444 0003 en per mail naar info@cjgbreda.nl .

 

 

De Rietvink

De Rietvink
Kraanvogel 92
4822 RB Breda

Tel.: +31 765410132
rietvink@pcpomiddenbrabant.nl

De nieuwste foto’s