Goede doelen

Elk jaar onderneemt De Rietvink activiteiten ten behoeve van één of meerdere goede doelen. We ondersteunen een aantal vaste doelen en projecten. Elke maandag gaat er een spaarpot rond in de klassen en zijn kinderen vrij om hier een bijdrage in te doen. Ook de kerstcollecte wordt jaarlijks aan onze goede doelen gewijd.

Dit schooljaar hebben we gekozen voor de volgende goede doel:

Stichting Sahelp
Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. De Osse stichting Sahelp geeft al 35 jaar hulp aan de mensen in dit West Afrikaanse land. De projecten die de stichting steunt zijn kleinschalig, haalbaar en toekomstgericht. Zo worden er waterpompen geplaatst waardoor er minder kinderziekten zijn en ondersteunt Sahelp de peuterspeelzaal Bi Songo in Yorgo. Voorzitter van de stichting Sahelp is Hilda Vliegenthart, moeder van 2 leerlingen van de Rietvink. Zij gaat namens de stichting regelmatig naar Burkina Faso om erop toe te zien dat het geld van de stichting op de goede plaats terecht komt.

Sinds de eeuwwisseling is er in Yorgo een kleuteropvang, voor de afgelegen dorpen in dat gebied waar geen andere voorzieningen voor kinderen zijn. Elk schooljaar kunnen daar 130 kinderen naartoe, die onder leiding van twee leidsters en een aantal vrijwillige ouders kunnen genieten van spel, sport en muziek. Er is ook veel aandacht voor hygiëne, gezondheid, voeding en sociaal gedrag. Vijf ochtenden per week worden de kinderen daar opgevangen, terwijl hun ouders op het land werken. Een belangrijk moment voor de kinderen is de gezamenlijke maaltijd. De ouders van de kinderen zijn vaak zo arm, dat het eten er weleens bij inschiet. Bij de kleuteropvang zijn de kinderen verzekerd van één keer gezond eten per dag.

De Rietvink

De Rietvink
Kraanvogel 92
4822 RB Breda

Tel.: +31 765410132
rietvink@pcpomiddenbrabant.nl

De nieuwste foto’s